Temel atma törenine Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, İlçe Başkanı Ercan Şapçı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ceylan Güler, Ticaret Odası Başkanı Sebahattin Dündar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.
Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Temel atma töreninde Çay Belediye Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı bir konuşma yaptı.
Atlı konuşmasında; Bugün Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında ilçemizde büyümeye ve gelişmeye katkı sağlayacak önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Biz ilçemize fabrika kuracağız dediğimizde bunun siyasi bir yatırım ve hayal olduğunu söyleyenler oldu. Çok şükür bugün temelimizi atıyoruz. Çay ilçemiz bu fabrika ile çok önemli bir ivme kazanacak, fabrikamız sadece yaptığı üretimlerle değil sosyal ve kültürel anlamda zenginleşecek aynı zamanda istihdam alanında büyük katkı sağlayacak. Bölgemizdeki çiftçilerimizin ürettiği ürünleri hak ettiği değeri kazanacaktır. Çay Reçel ve Meyve İşleme Fabrikasının Temeli Atma Törenine katılan tüm halkımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun dedi.
Seymen Yönetim Kurulu adına konuşan Serdar Özcanlı; Fabrikamız ilk etapta 5 bin m2 alan üzerine kurulacaktır. Çay Reçel ve Meyve İşleme Fabrikasını 20 bin m2 kapalı alana kadar çıkarmayı planlıyoruz. Fabrikamız Çay halkına hayırlı olsun dedi.
Törende Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’da konuşma yaptı.
Özkaya konuşmasında; Çok hayırlı ve bereketli bir tesisin temel atma törenindeyiz. Afyonkarahisar tarım ve hayvancılık anlamında ülkemizin en önde gelen birkaç şehrinden birisi. Biz kirazda Türkiye birincisiyiz, Vişnede Türkiye’nin en başındayız ve birçok üründe Afyonkarahisar olarak en başlardayız dedi.
Türkiye’nin ve dünyanın en lezzetli meyvelerinin bu bölgede olduğunu belirten Özkaya; Türk çiftçisinin üretmek gibi bir sorunu yok. Sorunları girdi maliyeti, üretim sonrası fiyat istikrarı, pazarlama ve depolamadır. Bu sorunların çözümü için gayret sarf ediyoruz. Son 10 yıl içinde Sultandağı ve Çay bölgemizde 11-12 tane meyve işleme fabrikamız oldu. Çiftçilerimizin emeği heba olmasın diye bunları artıracağız. Geçen yıl Tarım Kanununda değişiklik yaptık. Sözleşmeli tarım kanununu çıkardık ve yönetmeliği yayınlandık. Birçok bölgemizde sözleşmeli tarım yapacağız. Fabrikaya sahip çıkın çiftçilerimiz alın teriyle ürettiği ürünleri değerinde satsın. Fabrikalarda kazanarak üretim istihdam ve ihracat yapsın. Ülkemizin kalkınması için üretim ve istihdam çok önemli, Fabrika Çay ilçemize hayırlı oldun dedi.
Kuranı Kerim tilavetinden sonra yapılan duanın ardından fabrikanın temeli atıldı.